3 stk passer hage 200 kvadrat

6 stk passer hage 1000 kvadrat

Brunsneglefangeren er produsert av oppfinner Magne Skogland, som har søkt patent og mønsterbeskyttelse for fellene. Skogland har brukt tre år og utvikte produktet.

Klargjøring

Effektiv lokkemat er øl oppskåret frukt, husholningsavfall eller hundemat.

Plassering

Fellene fanger best på skyggefulle plasser, da sneglen trives best i fuktig miljø.

Tømming

Sneglefangeren bør tømmes for snegler etter 24 timer.

Sneglefangerens virkrmåte

Sneglen er fanget når den kommer inn i fellen. Du avliver den enkelt ved å strø salt på dem.

INGEN GIFTIGE KJEMIKALIER I NATUREN !!!!!

Wee har enerett på salg, bestilles på denne nettsiden!

Les mer om bakgrunnen for produktet her:

 

Magne Skogland (74) har knekket koden:

Norsk oppfinnelse stopper brunsneglen

 Pensjonisten Magne Skogland gikk lei av alle brunsneglene som invaderte hagen hans. Etter en tids prøving og feiling har han nå konstruert en gavepakke for norske hageeiere.

 Pensjonist og tidligere rørlegger Magne Skogland (74) slet med et problem mange hageeiere kjenner seg igjen i: Flere tusen Iberiaskogsnegler, også kaldt brunsnegler, invaderte tomten og ødela plantene i Skoglands hage i Tysfjord utenfor Haugesund. Problemet ble med tiden så stort at Skogland følte seg tvunget til å gjøre mottiltak.

Det var ikke nok bare å plukke dem selv, så mange var de. Derfor bestemte jeg meg for å utvikle en effektiv felle som kunne fange brunsnegler døgnet rundt, forteller oppfinneren bak Brunsneglefangeren

Skogland forsøkte først med en rørløsning i plast, men denne fungerte ikke etter planen. Etter noen ukers testing sensommeren 2012 kom Skogland frem til en patent han fikk til å virke. Brunfangeren, som oppfinnelsen så enkelt har fått navnet, ser ut som en enkel plastboks med to rør, men er en gjennomtenkt og patentert løsning som fungerer etter hensikten: Å fange så mange brunsnegler som mulig på kortest mulig tid.

Hundemat og øl

 Fangeren består av en plastboks med lokk, og noen centimeter fra bunnen er det montert to gjennomgående rør, hver på 6-7 cm lengde. I boksen legger man attraktiv mat for sneglene, så som eplebiter, appelsiner, hundemat eller en skvett pils. Lukten sprer seg på grunn av gjennomtrekk fra røråpningene.

Brunsneglen lukter mat på store avstander, og kryper gjerne inn igjennom rørene for å spise. Når den først faller ned på bunnen i boksen kommer den ikke ut igjen, for hvert rør har en plastskive rundt åpningen som stopper er hvert fluktforsøk, forteller Magne Skogland, som har gjort flere forsøk under tilpassingen av Brunsneglefangeren.  

1000 snegler på 3 uker

Under forsøksmånedene i fjor sommer fanget Skogland så mange som over 1000 snegler på tre uker. I enkelte perioder gikk så mange som 120 brunsnegler i fella på under ett døgn, for deretter å bli lempet over i et saltkar. Flest snegler tar man når fangeren står i skyggen, gjerne under en busk på et fuktig sted. Ellers er det bare å plassere den der man ser at sneglene befinner seg, sier Skogland.

 Jeg merker at det er færre snegler her i år, og er svært glad for at fangeren fungerer som tiltenkt. Nå håper jeg at flere hageeiere kan få glede av oppfinnelsen, avslutter pensjonist Magne Skogland.

 

 

 

BUTIKK REOL24

Andre kunder kjøpte også disse


Finn fraktkostnader